Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - websites: grotekerkoostzaan.nl of pknoostzaan.nl
 
 
Overig (extern) Nieuws

Overig (extern) Nieuws

Welkom op de pagina Overig (extern) Nieuws van Protestantse Gemeente Oostzaan.

Op deze pagina vindt u alle het overig extern nieuws in relatie met onze gemeente.
Informatie bestemd voor deze pagina kan worden aanleverd via de redactie van Kerkbuurten op het e-mailadres:

 
Muziek in de Passietijd: Christus am Ölberge van Ludwig van Beethoven Muziek in de Passietijd: Christus am Ölberge van Ludwig van Beethoven

Op dinsdag 26 maart 2019 klinkt het oratorium Christus am Ölberge van Ludwig van Beethoven in de Protestantse Kerk van Wormerveer (Noordeinde 20, 19.30 uur).

Dit dramatische muziekstuk is een van de weinige religieuze werken van Beethoven. Het vertelt over Jezus in de Hof van Getsemane. Daar worstelt Jezus met de beker die hem voorgehouden wordt en besluit hij om zijn lot te aanvaarden. Het muziekstuk van Beethoven staat deze avond centraal. Verder zijn er beelden van Jezus in de Hof van Getsemane en wordt het geheel omlijst door een muzikale, kunsthistorische en theologische toelichting van Ineke Jansen, presentator van het klassieke muziekprogramma Intermezzo op Zaanradio, en Christiaan Ravensbergen, predikant van de Protestantse Gemeente te Wormerveer.

De toegang is gratis. Bij de uitgang is een collecte ter bestrijding van de onkosten. Meer informatie is te verkrijgen bij Christiaan Ravensbergen ( of 06-38545779).

 
Kerkdienst met verstandelijke gehandicapten

Kerkdienst met verstandelijke gehandicapten

Op zondagmorgen 31 maart vindt in het Dienstencentrum  Koog aan de Zaan, Westerkoogweg 62 een kerkdienst plaats met verstandelijk gehandicapten.
Deze meestal vrolijke kerkdienst begint om 10.30 uur.
Iedereen is van harte welkom!

 
Houdt het nou nooit een keer op? Houdt het nou nooit een keer op?

U bent hartelijk welkom op donderdag 4 april, 20:00 uur in de Westzijderkerk. Komt er nou nooit een einde aan? "Niemals wieder", Never again", "Nooit meer" staat op gedenktekens in voormalig kamp Bergen-Belsen.

Het is een waarschuwing. Gelukkig gedenken we op 4 mei... Maar als je om je heen kijkt, als je luistert naar wat sommige leiders zeggen, oorlogstaal die wordt gebezigd, vijandsdenken, opkomend antisemitisme...dan lijkt dat 'nooit meer' ver weg. Daarom is het goed om naar het verleden te kijken, om daardoor wellicht je gedachten of je gesprekken... net even anders te laten gebeuren. In de veertigdagentijd voorafgaand aan Pasen, willen we op een bepaalde manier stil staan bij het gebeuren dat we oorlog noemen.

Omdat het vorig jaar 100 jaar geleden is dat de eerste Wereldoorlog is geëindigd en uit deze oorlog de tweede is voortgevloeid en er nog steeds oorlog is, wordt op donderdag 4 april, aanvang 20:00 uur in de Westzijderkerk, aandacht geschonken aan enkele gedichten van Wilfred Owen (1893 - 1918).

Wilfred Owen is een van de invloedrijkste en kritische oorlogsdichters. Hij heeft zelf als luitenant in de loopgraven ervaringen opgedaan en was bevriend met Siegfried Sassoon. De componist Benjamin Britten heeft voor zijn 'War Requiem' gedichten van Owen gebruikt, ook verwijzen Pat Barkers trilogie 'Weg der geesten' en de verfilming daarvan naar hem. Zijn werk geeft nog steeds veel te denken, Op deze avond wisselen gedichten en zang elkaar af. Muzikale medewerking wordt verleend door het kwartet: Menno Oversluizen, tenor; Lesley Oversluizen, alt; Chris Helfensteijn, bas en Wil Helfensteijn, sopraan; Ineke Bulthuis, piano en Saskia Andriessen, contrabas; spreker Rien Jansens. Mede namens de voorbereidingsgroep, hartelijk welkom. Rien Jansens.

 
Hou je van zingen? Opgeven voor zangstuk Micha. Hou je van zingen? Opgeven voor zangstuk Micha.

Bart Vijfvinkel en Jos Martens hebben een zangstuk over de profeet Micha geschreven. Dit zal op zondag 27 oktober a.s. in Assendelft en daarna op verschillende andere plaatsen in de Zaanstreek uitgevoerd gaan worden. Voor het projectkoor zijn nog zangers nodig.

Wie graag zingt en het leuk vindt om in vier maanden een heel nieuw muziekstuk in te studeren, is op 10 mei 2019 om 19.30 uur welkom in de Hervormde Kerk van Assendelft (Dorpstraat 364) voor de eerste repetitie.
De repetities vinden plaats in mei, juni, september en oktober.

Informatie en aanmelden: Bart Vijfvinkel, tel 06-19685110, of Jos Martens, tel 06-16666900,

Micha
Met indrukwekkende scheldkanonnades en scherpe spot gaat Micha tekeer tegen het hemeltergende onrecht en de machtige heren van zijn tijd. Een profeet is geen toekomstvoorspeller maar iemand die in Gods Naam de waarheid spreekt. Deze waarheid is niet makkelijk. Zijn woorden striemen. Tegelijkertijd houdt deze boerenprofeet zijn publiek de andere mogelijkheid voor: bevrijding van het onrecht, een nieuw begin.

Jou is gezegd wat goed is
Niets, nee niets anders
Dan recht te doen
en lief te hebben
en zo mens te zijn
 
Dan recht te doen
En met God te gaan
En zo mens te zijn.

 
 
 
 

Kerkdienst:
datum en tijdstip 24-03-2019 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Magrietha Reinders.
meer details

 
Kerkdienst Gemist?
17-03-2019
 
Kerkbuurten

  
     Maart 2019
 
 
Rock Solid
 
Rock Solid Friends
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.