Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - websites: grotekerkoostzaan.nl of pknoostzaan.nl
 
 
Overig (extern) Nieuws

Overig (extern) Nieuws

Welkom op de pagina Overig (extern) Nieuws van Protestantse Gemeente Oostzaan.

Op deze pagina vindt u alle het overig extern nieuws in relatie met onze gemeente.
Informatie bestemd voor deze pagina kan worden aanleverd via de redactie van Kerkbuurten op het e-mailadres:

 
27 oktober 2019 Cantatedienst: Micha 27 oktober 2019 Cantatedienst: Micha

Hervormde Kerk Assendelft.
Cantatedienst: Micha. Een zangstuk (première).

In een cantatedienst in de Hervormde Kerk van Assendelft heeft de première plaats van `Micha. Een zangstuk`. Het stuk voor koor en gemeente` is geschreven door de componist Jos Martens op teksten van Bart Vijfvinkel.

Het Bijbelboek Micha inspireerde componist/cantororganist Jos Martens en theoloog/predikant Bart Vijfvinkel tot het schrijven van een nieuw werk.
Met indrukwekkende scheldkanonnades en scherpe spot gaat Micha tekeer tegen hemeltergend onrecht. De geschiedenis lijkt vastgelopen, recht is verdwenen uit het land, maar  Micha verkondigt daartegenin het Woord van de Ene, de andere mogelijkheid: ` Jou is gezegd wat goed is. Niets, nee niets anders, dan recht te doen en lief te hebben en zo mens te zijn. `

Tijdens het schrijven en de repetities met het projectkoor viel het Jos Martens en Bart Vijfvinkel weer op hoeveel zeggingskracht de woorden uit het oude profetenboekje Micha ook vandaag de dag hebben: `…dat vreemde Woord uit een lang geleden samengesteld geschrift. De roep van Godswege om menselijkheid, om een humane samenleving, dwars tegen alles in. `
Zij zijn zich er bij het schrijven en componeren steeds bewust van geweest dat het boek Micha deel uitmaakt van de bibliotheek die bekend staat als de Bijbel: `Het boek heeft haar oorsprong in het geloof van Israël. Van daaruit kreeg het een plaats in de liturgie van de synagoge en later ook van de kerk. Zij zijn de bedding waardoor Micha’s woorden de eeuwen door hun weg vonden. Daarom hebben we gekozen voor een `uitvoering` binnen een kerkdienst in de traditie van de zogenoemde cantatediensten. We hopen dat we het boek Micha recht hebben gedaan `

De cantatedienst is één van de bijzondere gebeurtenissen ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van de Hervormde Kerk Assendelft. De toegang is vrij, bij de uitgang is een collecte ter bestrijding van de gemaakte kosten.

Zondag 27 oktober. Aanvang: 14.30 uur
Hervormde Kerk Assendelft, Dorpsstraat 364, Assendelft
Cantatedienst: Micha. Een zangstuk. Projectkoor o.l.v. Jos Martens.
Piano: Bas Westerhof. Liturg: ds. Cornelis Visser
 
17 november 2019 Leonard Cohen popdienst in de Grote Kerk van Westzaan 17 november 2019 Leonard Cohen popdienst in de Grote Kerk van Westzaan

De popdienst van dit jaar wordt een Leonard Cohen dienst. Wie kent niet zijn bekendste nummer ‘Hallelujah’? Het is bekend bij jong en oud, en bij binnen- en buitenkerkelijk. Het wordt ook in kerkdiensten, rouw- en trouwdiensten volop gezongen dan wel beluisterd. Maar … wie begrijpt eigenlijk waar het lied over gaat? In het lied zitten verwijzingen naar het verhaal van ‘David en Bathseba’ en van ‘Simson en Delila’. Wat heeft dat te betekenen? Kortom: voer voor een popdienst! Op zoek naar de diepere betekenis achter het lied. Het thema van de dienst is: ‘Gebroken, maar niet stuk’ naar aanleiding van die beroemde zin uit het lied Anthem “In alles zit een barst; maar zo komt het licht binnen”.

Het wordt dit jaar een ingetogen dienst, waarin de solozanger Martijn van Kogelenberg de liederen van Cohen zal vertolken. Net als Cohen heeft hij een prachtige warm stem waarmee hij je van de sokken blaast.
De toegang tot de dienst is gratis. Wel is er een collecte voor de kerk en voor een opvanghuis van het Leger des Heils in Zaandam voor dak- en thuisloze jongeren tussen de 18 en 23 jaar.
Meer weten? Kijk op www.pgwestzaan.nl of mail naar

Datum: zondag 17 november
Plaats: Grote Kerk van Westzaan, Kerkbuurt 37 (ingang Torenstraat), Westzaan
Aanvang popdienst: 17.00 uur
Aanvang voorprogramma: 16.30 uur (deur open: 16.00 uur)

 
 
 
 
 

Kerkdienst:
datum en tijdstip 27-10-2019 om 10.00 uur

Voorganger:
Ds. Bas van de Bent.
meer details

 
Kerkdienst Gemist?
20-10-2019
 
 
Kerkbuurten

  
     Oktober 2019
 
 
Rock Solid
 
Rock Solid Friends
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.