Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostzaan - websites: grotekerkoostzaan.nl of pknoostzaan.nl
 
 
Nieuwsbrief PKN Oostzaan Nieuwsbrief PKN Oostzaan

Protestantse Gemeente Oostzaan 
Postbus 44
1510 AA Oostzaan
 
 


Beste mensen,
Om u blijvend te kunnen informeren is besloten om via de e-mail en onze websites een nieuwsbrief te doen uitgaan.

Als u zich per e-mail op deze nieuwsbrief wilt aanmelden, kan dat door een e-mail te sturen naar .

Sommige mensen geven aan dat zij de nieuwsbrief niet hebben ontvangen.
Dit komt waarschijnlijk omdat deze in de spambox terecht is gekomen.

U kunt e-mails van “” op de whitelist zetten en / of” als contactpersoon invoeren bij uw mailcontacten., zodat de nieuwsbrief in de toekomst niet meer in de spambox terecht komt.

Als u deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen, kunt u zich via het e-mailadres weer afmelden.

Met een hartelijke groet,
..................................................
Ds. Carola Dahmen
Predikant
 
Nieuwsbrief PKN Oostzaan - jaargang 1, nr. 5. Nieuwsbrief PKN Oostzaan - jaargang 1, nr. 5.

03 april 2020

Ds. Carola Dahmen

Predikant 
 Beste mensen,

Het kwam voor niemand als een verrassing en toch was de persconferentie wel schrikken: nog zeker tot eind april blijven de huidige maatregelen van kracht. Er werd gewaarschuwd dat we nu maar aan het begin staan van deze tijd van isolatie. En nog meer dan dat is de dagelijkse update van cijfers rond het coronavirus schrikken. Zo veel doden, elke dag. 

Het stelt aan ons de vraag: hoe houden we het vol? Voor sommigen is het min of meer prima vol te houden. Soms is er niet eens zoveel verandert aan je situatie. Voor de ander zijn de afgelopen weken al noodtoestand geweest en weet die echt niet hoe het nog langer zo moet. Het gemis van anderen. Hard werken. De angst die misschien zelfs steeds groter wordt. De irritatie ook, die groeit. Hoe houden we het vol? 

Wanneer we normaal gesproken op zondag in de kerk samen komen, bidden wij altijd het Onze Vader. “Geef ons heden ons dagelijks brood”. Ik weet niet of u er weleens bij heeft stil gestaan, bij die woorden. Want vaak bidden wij ook een beetje automatisch mee. Toen ik gisteren de viering voor zondag opnam en het “Onze Vader” in mijn eentje bad, bleef ijk met mijn gedachten hangen bij deze zinsnede van het Onze Vader. Precies, God, geef ons heden ons dagelijks brood. Geef ons elke dag wat we nodig hebben om te leven, om het aan te kunnen. Ik denk dat we het “dagelijks brood” niet alleen spiritueel moeten verstaan. Het gaat bij Jezus, denk ik, ook werkelijk om brood dat gegeten wordt. Dat was en is voor veel mensen niet vanzelfsprekend. Er sterven nog steeds, in onze rijke wereld, mensen door honger. Maar het is ook waar dat de mens niet van brood alleen leeft, dat zegt Jezus in de woestijn. Naast fysieke behoeftes, zoals eten en drinken, kleding, heb je als mens ook nog andere behoeftes die je in leven houden. Zonder liefde en sociale contacten is het leven haast niet vol te houden. Ook een bepaalde vastheid in het leven hebben we nodig. We kunnen wel een tijdje onzekerheid aan, de een langer dan de ander, maar het vreet aan je. 

Ik denk dat die bede “Geef ons heden ons dagelijks brood” erom vraagt dat we het vol kunnen houden, vandaag. Het legt de focus op deze dag en wat we ervoor nodig hebben om op deze dag goed te leven. Ik denk dat dat ook wijs is om te doen, niet te focussen op de tijd die nog voor ons ligt totdat de crisis voorbij is, maar voor de dag van vandaag bidden, dat wij - en dat “wij" moeten we zo inclusief mogelijk denken - het allemaal vol houden. Dat ook vandaag een zegening mag zijn.

Ik heb deze week weer veel mensen via de telefoon gesproken. Ook via de mail of de app. Ik vind het heel fijn als u laat weten hoe het met u gaat! Misschien heb ik u nog niet gebeld, maar heeft u er wel behoefte aan. Of misschien weet u iemand die het fijn zou vinden, en dat maakt niet uit of het een “gemeentelid” is of niet. Laat het me gerust weten! Hieronder vindt u weer het overzicht van de tijden en een “orde van dienst” voor zondag. 

Ik wens u alle goeds, aan het begin van deze stille - voor velen al te stille - week. 


Hartelijke groet,
..................................................
Ds. Carola Dahmen
Predikant 
 

Protestantse Gemeente Oostzaan 
Postbus 44
1510 AA Oostzaan
 

 

Regelmatig zal de nieuwsbrief van PKN Oostzaan, door ds. C. Dahmen verschijnen.
Dit is jaargang 1, nr. 5 03 april 2020). Voor meer info:

of onze websites www.pknoostzaan.nl en www.grotekerkoostzaan.nl

 
Nieuwsbrief PKN Oostzaan - jaargang 1, nr. 4. Nieuwsbrief PKN Oostzaan - jaargang 1, nr. 4.

29 maart 2020

Ds. Carola Dahmen

Predikant 
 Overdenking 29 maart 2020

Psalm 130, Romeinen 8:8-11

“Heer, raak mij aan met uw adem, reik mij uw stralend licht, wijs mij nieuwe wegen, geef op uw waarheid zicht.”

We hebben uit de bijbel psalm 130 gehoord. Uit de diepte roep ik tot u, Heer.

Deze psalm, dit Bijbelse lied, wordt vaak gelezen en gehoord in deze tijd voor Pasen, de 40 dagen-tijd, ook wel de lijdenstijd genoemd. De dichter van de psalm klaagt, schreeuwt, bidt uit de diepte, vanuit een situatie die haast ondragelijk is...
lees meer »
 
Nieuwsbrief PKN Oostzaan - jaargang 1, nr. 3. Nieuwsbrief PKN Oostzaan - jaargang 1, nr. 3.

26 maart 2020

Ds. Carola Dahmen

Predikant 
 Beste mensen,

Het is prachtig lenteweer! Als je uit de wind bent, warmt de zon al. Het staat in zo’n raar contrast met de situatie waarin we op dit moment leven. Zeker als je graag naar buiten wilt gaan, maar het niet mag of niet kan. Gelukkig kunnen velen wel in de tuin zitten of op balkon. Ik hoor van velen van u/jullie dat je in de tuin kunt werken, maar ook als je binnen bent doet de zon gewoon goed...
 
lees meer »
 
Nieuwsbrief PKN Oostzaan - jaargang 1, nr. 2. Nieuwsbrief PKN Oostzaan - jaargang 1, nr. 2.

21 maart 2020

Ds. Carola Dahmen

Predikant 
 Beste mensen,

Elke dag, wanneer ik wakker word, lijkt het in eerste instantie een gewone dag. Tot ik ineens weer besef, dat vandaag weer zo’n dag is die anders loopt dan het gewone ritme. Het gaat met mij en mijn gezin helemaal niet slecht, we zijn niet ziek, gaan gewoon voor een wandeling naar buiten, naar de winkel, hebben internet en voldoende werk om handen. En toch voelt het benauwend...
lees meer »
 
Nieuwsbrief PKN Oostzaan - jaargang 1, nr. 1. Nieuwsbrief PKN Oostzaan - jaargang 1, nr. 1.

18 maart 2020

Ds. Carola Dahmen

Predikant 
 Beste mensen,

Wat is het een rare tijd. Een groot deel van het openbare leven ligt stil. Ook onze kerkdiensten en samenkomsten gaan op dit moment niet door. Ook het kerkelijke leven is op dit moment anders dan normaal. Maar om het contact met u, jullie te houden en onderling van elkaar op de hoogte te blijven, stuur ik de komende weken nieuwsbrieven waarvan deze de eerste is...
lees meer »
 
 
 
 
VOORLOPIG GEEN KERKDIENSTEN!

Tot en met 28 april 2020!
 
Digitale kerkdienst!
 29-03-2020


  Ds Carola Dahmen
 
 
Kerkbuurten

  
          April 2020
 
 
Nieuwsbrief
PKN Oostzaan

  
          03 april 2020
 
 
Vacature jeugdwerker:
 
Rock Solid
 
Rock Solid Friends
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.